پروفسور حسن رضا محمدی که از مشهورترین جراحان مغز و اعصاب ایران هستند، فرزند اول از خانواده 11 نفری است، که در روستای شیخ مکان، یکی از زیباترین روستاهای ایلام متولد و بزرگشدهاند.
ازآنجاییکه بقیهی خواهر و برادران هم، افراد موفق و نمونهای در حرفهی خود میباشند، مادر ایشان سرکار خانم “خیری حسن وند” در سال 95 عنوان مادر نمونه ایران را کسب نمودند.
دیدگاه دکتر محمدی
مدل ذهنی ایشان، حرفه و شغل خو را آنچنان بااهمیت تلقی نمیکند و بهشدت معتقدند که هر مهارتی جایگاه خود را دارد، و همچنین عنوان میکند اگر الآن مشغول هر فعالیت دیگری میبود برایش فرقی نمیکرد.
علیرغم اصرار مکرر مجری که توقع دارد پیرو نگاه غلط و عمومی جامعه، حسن رضا در خصوص شیوه بزرگ شدن و درس خواندنش، از تشویق والدین،تلاش، هدف و برنامهریزی خود حرف بزند، خوشبختانه جناب دکتر هیچ علاقهای به شعار و تعریف از خود ندارد و خیلی بیپرده در مورد آزاد بودنشان و نحوه رفتار فوقالعاده پدر و مادرشان صحبت میکند.
آزاد گذاشتن و عدم کنترل دائمی کودک، همان نگرشی که اکثراً تصور میکنند بدترین آینده را برای بچهها به همراه دارد، درواقع به مؤثرترین شیوه پروشی ممکن بدل گردیده است.
روش پرورشی والدین
آزاد گذاشتن، احترام به انتخاب های فرزندان و سخت کوشی والدین اصلیترین راز این مهارت است.
پدر و مادری که به گفتهی دکتر محمدی از سواد بالایی هم برخوردار نبودند، توانستهاند در شرایط دشوار زندگی روستایی با کمترین امکانات تحصیلی، یازده فرزند خود را بهگونهای پرورش دهند که همگی از زندگی و شغل خود احساس رضایت کامل داشته باشند و هریک در حرفهی خود ارزشآفرینی نمایند.
چیزی که آنها به فرزندانشان آموختهاند. داشتن عزتنفس است و این مهم ملزم به درایتی است که دست آوری آن ساده نیست و خیلی از کسانی که بالاترین مدارک تحصیلی رادارند، نتوانسته آن را کسب کنند